Twinkle | Digital Commerce

Plus in same day delivery met Plus Express

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

Plus start in vier van zijn winkels met same day delivery. De winkelmedewerker verzamelt de online bestelde artikelen in het filiaal, waarna de boodschappen voor een toeslag van 2,50 euro kunnen worden thuisbezorgd of worden afgehaald.

Het supermarktbedrijf test Plus Express met vier franchisers: Plus Hoogendoorn in Waarder, Plus Judith en Guido van Dijck in Venray, Plus Van Schaick in Maarn en Plus Smaragdplein in Utrecht. Door de rustige zomermaanden kan de service nog worden geoptimaliseerd, meldt de super in een persbericht. Na deze eerste stap wordt de dienst uitgebreid.

290 franchisers online
Momenteel verkopen bijna 290 Plus-supermarkten online; 190 daarvan bezorgt de boodschappen thuis en in bijna honderd vestigingen kunnen klanten de order afhalen. De same day delivery optie kost de consument 2,50 euro extra, waardoor bezorgen 8,50 euro kost en afhalen 5 euro. Alle producten uit het assortiment komen in aanmerking voor Plus Express.

App
Plus lanceerde in juni een nieuwe applicatie met bestelfunctionaliteit. 'We moeten zijn waar de klant is’, zei Yvonne Kubbinga, hoofd ict operations, hierover. Ook is de eerste Plus-ondernemer gestart met het bezorgen van maaltijden aan consumenten, in Nunspeet en Doornspijk.