Twinkle | Digital Commerce

Zooplus boekt dubbelcijferige groei in alle markten

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

Zooplus heeft zijn omzet in het afgelopen boekjaar met 31 procent zien stijgen tot 711 miljoen euro. Het bedrijf zegt in al zijn markten – in totaal dertig – een dubbelcijferige groei te hebben doorgemaakt.

De van oorsprong Duitse webwinkel voor dierbenodigdheden zegt momenteel 4 miljoen actieve klanten te hebben. Zij plaatsten in het afgelopen jaar 12,7 miljoen orders. Op basis van de resultaten over de eerste negen maanden van 2015 stelde Zooplus de verwachting voor de jaaromzet eerder naar boven bij, van 725 miljoen euro naar 740 miljoen euro. Het laatste kwartaal heeft dus uiteindelijk minder in het laatje gebracht dan gedacht.

Voorbereid op de markt
Zooplus zegt zijn omzetgroei vooral te danken te hebben aan de manier van vooruitdenken in het bedrijf. ‘We zijn ontzettend goed voorbereid op de competitieve markt’, laat ceo Cornelius Patt optekenen in een persbericht (pdf). ‘Onze positieve vrije cash flow - 13,6 miljoen euro – toont aan dat we onze snelle groei goed kunnen financieren uit interne bronnen.

Minder hard groeien
Voor het komende jaar verwacht Zooplus een stuk minder hard te groeien, namelijk 18 procent tot 875 miljoen euro. Een verklaring geeft de webwinkel daar niet voor. Ook wil het bedrijf in de zwarte cijfers blijven, wat sinds de zomer van 2013 gelukt is.

Zooplus
Zooplus opende in 2008 een eerste Nederlands distributiecentrum in Tilburg. In 2009 werd in dezelfde stad een tweede centrum geopend voor de belevering van klanten in Frankrijk, Engeland en de Benelux. Zooplus houdt hoofdkantoor in München.