Twinkle | Digital Commerce

Rocket Internet verkoopt food startups aan Just Eat

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:56

Rocket Internet heeft een aantal van zijn startups in afhaalmaaltijden in Spanje, Italië, Mexico en Brazilië verkocht aan Just Eat. De kleine bedrijven zouden het portfolio van Rocket Internet te complex maken.

Rocket Internet, incubator van onder andere Zalando, Hellofresh en Helpling, staat bekend om zijn razendsnelle manier van bedrijven oprichten. Startups maken doorgaans een vliegende omzetstart, waarna de onderneming stabiliseert en winst wil maken.

125 miljoen euro
Nu heeft het Duitse bedrijf zijn minder snel groeiende startups in afhaalmaaltijden van de hand gedaan voor 125 miljoen euro. Just Eat neemt La Nevera Roja (Spanje), PizzaBo en Hellofood Italy (Italië), Hellofood Brazil (Brazilië) en Hellofood Mexico (Mexico) over. Het zijn allemaal ‘non-core ondernemingen die niet markleidend zijn’, aldus Rocket Internet.

Leveren te weinig op
Rocket Internet zou verlies hebben geleden op de verkoop, meldt Techcrunch. De bedrijven leverden te weinig op, maar vergden wel aandacht naast marktleiders Delivery Hero en Foodpanda. Just Eat denkt de startups wel winstgevend te krijgen.