Twinkle | Digital Commerce

Plus bouwt aan mobiele applicatie

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

Na vorig jaar een nieuw e-commerce platform te hebben gelanceerd, komt Plus in 2016 met een mobiele applicatie. ‘We moeten zijn waar de klant is’, zegt Yvonne Kubbinga, hoofd ict operations van de supermarktketen.

De voorbereidingen voor de lancering van een app werden vorig jaar al getroffen, vertelt Kubbinga in een interview met Cio. Ze gaat niet in op welke tools consumenten kunnen verwachten in de app.

Nieuw platform
Plus kwam in mei met een vernieuwd e-commerce platform, waarvan de meest opvallende feature een knop is waarmee klanten goedkopere alternatieven voor de producten op hun boodschappenlijstje kunnen vinden.

Online positie verankeren
‘Lokaal' is één van de merkwaarden van Plus’, vertelt Kubbinga over het nog geen jaar oude platform. ‘Daarom wilden we ook online het vertrouwde Plus-gevoel dichtbij halen. Het is bijvoorbeeld voor de winkels mogelijk om hun eigen website te personaliseren door lokaal nieuws of lokale activiteiten toe te voegen. We willen onze positie in de online markt de komende jaren verankeren en uitbreiden. Het vergt tijd en investeringen om online bestellen winstgevend te laten zijn.’