Twinkle | Digital Commerce

Duitse brillenverkoper Mister Spex opent in Nederland

2017-11-08
180101

Het Berlijnse brillenbedrijf Mister Spex opent een Nederlandse webwinkel. Consumenten uit ons land en Vlaanderen kunnen nu hun contactlenzen en (zonne)brillen online kopen op misterspex.nl.

Mister Spex, naar eigen zeggen de grootste online brillenwinkel van Europa, biedt Nederlandse én Vlaamse consumenten een groot assortiment contactlenzen, brillen en zonnebrillen die gratis vanuit Berlijn worden thuisgestuurd. Consumenten krijgen vervolgens vier dagen de tijd om de producten te testen.

Zevende land
Het brillenbedrijf zette vorig jaar zo’n 65 miljoen euro om met eigen websites in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië. Daarnaast heeft Mister Spex sinds juli 2013 de Zweedse webwinkels Lensstore en Loveeyewear in bezit.

Optimisme
De uitbreiding naar Nederland is volgens co-managing director Mirko Caspar, een logische stap. ‘De marktstructuur in het buurland is vergelijkbaar met Duitsland’, laat hij optekenen in een persbericht. ‘We zijn daarom optimistisch dat onze uitgebreide ervaringen hier ervoor zullen zorgen dat we ook in de Nederlandse markt snel een sterke aanbieder in de branche worden.’

Concurrentie
Mister Spex concurreert in ons land met pure players als Eye-wear.nl en opticiens als Hans Anders. Een voordeel voor Hans Anders zijn de fysieke winkels waar de consument langs kan komen voor controle. Mister Spex heeft een team van specialisten in zijn hoofdkantoor in Berlijn dat de klant via telefoon en e-mail te woord staat. Consumenten kunnen de bestelde brillen gratis retourneren.