Twinkle | Digital Commerce

Facebook linkt advertentie direct aan productpagina in app

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

Facebookers die via een advertentie een mobiele app downloaden, kunnen voortaan direct naar een productpagina gestuurd worden. De klant hoeft geen extra stappen meer te zetten om te kopen in retailapps.

Voorheen was het voor retailers extra moeilijk om consumenten te overtuigen een geadverteerd product aan te schaffen via hun mobiele app. Allereerst dienden zij de bijbehorende app te downloaden, om vervolgens daarin het betreffende artikel te zoeken. Een directe link met productpagina’s was er niet.

Update
Daar komt met Facebook’s update voor in-app deep linking verandering in; vanuit de advertentie hoeft de consument enkel de app nog te downloaden om op de productpagina te belanden. Eenmaal in de app is het gemakkelijker om een item te kopen.

Carrousel
Facebook kwam begin dit jaar met een nieuw soort advertentie, waarin via een carrousel meerdere producten tegelijk getoond kunnen worden. Retailers kunnen hun gehele catalogus in de Product Ads laten zien, of producten die bestemd zijn voor een bepaalde doelgroep.

Lees ook: ‘Shoppen-knop' van Facebook nu ook in Nederland (17 februari 2015)