Twinkle | Digital Commerce

Russische Cyber Monday staat voor de deur

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:11

Minimaal vijftig online retailers die actief zijn in Rusland maken zich op voor de nationale versie van Cyber Monday. Onder andere marktleider Ulmart, de lokale elektronicagigant M.video en Media Markt komen met speciale kortingen.

De Russiche Cyber Monday wordt komende maandag voor de derde keer georganiseerd door Akit, een belangenvereniging voor e-commerce. Vorig jaar besteedden Russische webshoppers voor bijna een kwart miljard euro op de laatste maandag van januari, bijna drie keer zoveel als het jaar ervoor.

Inflatie
Volgens persbureau Bloomberg wordt deze editie belangrijker dan de twee voorgaande, omdat de Russische economie in het slop zit en lijdt onder fikse inflatie. De dalende koers van de roebel, in belangrijke mate veroorzaakt door de druk op de olieprijzen, maakt logischerwijs dat consumenten hun munten graag omzetten in goederen.

E-commerce in Rusland
E-commerce is in opmars in Rusland. Volgens rapportages van belangenkoepel Ecommerce Europe namen de online bestedingen er in 2013 met meer dan 50 procent toe, om dat jaar uit te komen op circa 15,5 miljard euro. De groei is afgelopen jaar ongeveer gehalveerd, maar er is nog potentieel genoeg; nog geen derde van de Russische internetgebruikers koopt online.

Lees ook: