Twinkle | Digital Commerce

HelloFresh bezorgt nu ook landelijk op zaterdag

2017-05-27
180111
  • 1:30

HelloFresh heeft de zaterdag toegevoegd als bezorgdag in de Randstad. Het bedrijf levert zijn dozen met maaltijdingrediënten in heel Nederland op zondag. 'Hiermee heeft HelloFresh enkel bezorgmomenten die buiten de reguliere kantoortijden vallen', stelt het bedrijf.

Bij de start in Nederland leverde HelloFresh op maandag- en dinsdagavond aan de klant. Begin dit jaar werd de zondag als bezorgdag toegevoegd, aanvankelijk alleen in de Randstad. Zondaglevering is inmiddels landelijk beschikbaar (alleen de Wadden uitgezonderd) en voor de Randstad is de zaterdag er als afleverdag bijgekomen:
   

Flexibel lidmaatschap
HelloFresh biedt een flexibel lidmaatschap waarmee klanten wekelijks een doos met boodschappen voor drie of vijf maaltijden ontvangen. Voordelen: ze hoeven niet meer na te denken over wat ze gaan eten en ze hoeven niet naar de supermarkt. De start-up was genomineerd voor de titel 'Logistieke Webshop van het Jaar', maar Vente-Exclusive ging er onlangs met de prijs vandoor.

Kapitaalinjectie
HelloFresh stevent af op een totale omzet van al gauw 50 miljoen euro dit jaar, afgaande op de groei van het aantal abonnementen en de omzet van het afgelopen jaar. Die kwam blijkens het prospectus (pdf) van aandeelhouder Rocket Internet uit op 14,2 miljoen euro, maar het aantal gebruikers van de maaltijdenbezorgdienst groeit hard. Inmiddels maakt HelloFresh winst, claimde het bedrijf afgelopen juni bij de aankondiging van een nieuwe kapitaalinjectie.

HelloFresh in
Met de investering wil HelloFresh uitgroeien tot wereldwijd online marktleider op zijn terrein. Nederland is momenteel een belangrijke markt voor het e-commerce bedrijf. In ons land kwamen er begin dit jaar wekelijks al gemiddeld vijftigduizend maaltijden op tafel dankzij HelloFresh. ‘Het doel is om in 2015 1 procent van de Nederlandse huishoudens te voorzien van een HelloFresh Box’, verklaarde het bedrijf toen.
 
Lees ook: Vaktrend: bezorging op zondag (7 oktober 2014)