Twinkle | Digital Commerce

BVA Auctions in andere handen

2017-05-27
692431
  • [nieuws]
  • 1:15

BVA Auctions, de nummer 17 van de Twinkle100, heeft een nieuwe meerderheidsaandeelhouder, een nieuwe algemeen directeur en een nieuwe dochtermaatschappij in gesloten veilingen voor A-merken: I-deal Overstock.

Eerder deze zomer heeft Bencis Capital Partners, een onafhankelijke participatiemaatschappij, ongeveer 70 procent van de aandelen in BVA Auctions in handen gekregen, vertelt de nieuwe ceo Evert Dorhout Mees aan Twinkle. Bencis nam de aandelen over van Écart Invest. Alle overige aandelen zijn in handen van het management.

‘Alle veilingen onder één dak’
Dorhout Mees was eigenaar van I-deal Overstock, dat bij dezelfde transactie onderdeel werd van BVA Auctions. Daarover zegt hij: ‘Ik ben Paul Blees opgevolgd als algemeen directeur van BVA. Hij houdt zich nu bezig met new business. Door de samenvoeging met I-deal Overstock kan BVA voortaan ook gesloten b2b-veilingen voor A-merken aanbieden, wat het eerder nog niet deed. Nu zijn alle soorten veilingen onder één dak gebracht.’

Groei in het buitenland
De nieuwe topman verwacht dat BVA onder de vleugels van Bencis Capital Partners verder kan groeien: ‘De afgelopen tien jaar is het bedrijf van niks uitgegroeid tot marktleider. Bencis biedt ons de liquide middelen om bijvoorbeeld groei in het buitenland te realiseren, via overnames.’

Online veilinghuis
Met gemiddeld dertigduizend kavels per week is BVA Auctions het grootste online veilinghuis van Nederland. De onderneming veilt zaken mede in opdracht van overheden, banken, curatoren, leasemaatschappijen, de industrie, het bedrijfsleven en hulporganisaties. BVA Auctions, opgericht in 2003, heeft circa 150 medewerkers in dienst.