Twinkle | Digital Commerce

Amazon’ betaalknop ook in externe Duitse webshops

2017-05-27
180101
  • 1:05

Amazon biedt Britse en Duitse webwinkeliers de mogelijkheid om een login- en betaalknop van de Amerikaanse e-commerce gigant op de eigen website te plaatsen. De functie is vergelijkbaar met Facebook-login en PayPal-betalingen.

Bezoekers van aangesloten webshops kunnen een product bestellen, inloggen met hun Amazon-account en betalen met Amazon Payments. In ruil voor de lagere aankoopdrempel voor consumenten en extra conversie voor de webwinkelier, verkrijgt Amazon informatie over het gedrag van webshoppers buiten zijn eigen domein. De identiteits- en betaalgegevens worden niet met de betrokken merchants gedeeld.

Commissie
‘Login and Pay with Amazon’ (video), zoals de dienst heet, werkt op desktops, tablets en smartphones. Ontwikkelaars kunnen de service via een set widgets en API’s in sites implementeren. Voor elke transactie via Amazon Payments wordt 1,9 procent van het bedrag in rekening gebracht, meldt The Next Web. Daarbovenop betalen webwinkeliers een standaard fee die voor Duitse retailers anders is dan voor Britse partijen.

Subscription commerce
De service werd in oktober vorig jaar geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Afgelopen juni is een betaaldienst voor subscription commerce toegevoegd aan het Login and Pay with Amazon-programma. Amazon verzorgt nu ook de betalingen van telefoonrekeningen en maandelijkse digitale muziekdiensten voor klanten.