Dinsdag 2 september 2014

2435 keer gelezen1 x gereageerd

Alibaba laat consument met vingerafdruk betalen

Alibaba laat consument met vingerafdruk betalen

Alibaba maakt grote stappen op het gebied van mobiel betalen door een samenwerking aan te gaan met smartphone bouwer Huawei. Mobiele orders kunnen straks via Alipay met de vingerafdruk worden betaald.

Huawei ontwikkelt een smartphone, de Mate 7, waarmee Chinese gebruikers hun mobiele aankopen eenvoudig via hun vingerafdruk kunnen betalen. Met Alipay Wallet, dat geïntegreerd wordt in de telefoon, kunnen Chinezen onder andere online betalingen doen in fysieke winkels, reizen boeken, maar bijvoorbeeld ook een afspraak maken bij de dokter.

Een swipe
De vingerafdruk wordt opgeslagen op de telefoon en is alleen te gebruiken met Alipay Wallet. Betalingen kunnen straks met één swipe worden gedaan, meldt The Next Web. Alibaba en Huawei hebben niet gemeld wanneer de telefoon precies op de markt komt.

Apple en Samsung
Apple en Samsung kondigden al eerder aan een vingerafdrukherkenner voor betalingen toe te voegen aan hun telefoons. Apple integreert een betaalfunctionaliteit in het nieuwe besturingssysteem iOS 8, dat vanaf de herfst geïnstalleerd kan worden op de iPhone 5s of de nieuwe iPhone 6. Samsung is een samenwerking aangegaan met PayPal voor een fingerprint technologie in de Samsung Galaxy S5.

Eigen winkeltje in Alipay
Alipay Wallet is onlangs opengesteld voor webwinkeliers en andere geïnteresseerde verkopers. Merchants kunnen een eigen winkeltje laten bouwen voor de betaalapp, door al dan niet externe ontwikkelaars.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Betaalmethodes (Betalen)
- Mobiel betalen (Betalen)
- Buitenland (Betalen)Er is op dit moment 1 reactie gegeven op:
Alibaba laat consument met vingerafdruk betalen
  1. Ton op dinsdag 2 september, 2014 om 10:02
    www.delenzenvergelijker.nl

    Dit is een positieve ontwikkeling! In mijn ogen beter, sneller en veiliger dan de eventuele Near Field Communicatie (NFC) techniek. Een telefoon met NFC kan men kwijtraken, een vinger niet! Nu maar hopen dat het Westen ook openstaat voor deze techniek uit China!


Laat een reactie achter:
 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.