Twinkle | Digital Commerce

PayPal eerste betaalprovider in Samsung smartwatch

2017-05-27
180101
  • 1:42

PayPal heeft een applicatie ontwikkeld voor de Gear 2, de tweede smartwatch van Samsung. Dankzij die app kunnen consumenten wereldwijd nog dit jaar hun aankopen uit zowel offline als online winkels op hun horloge afrekenen.

Samsung kwam vorig jaar al met een eerste versie van zijn smartwatch. De Galaxy Gear heeft onder andere een app van eBay, waarin horlogedragers producten op het handelsplatform kunnen aanschaffen. De tweede generatie smartwatches is nu ook uitgerust met een app van PayPal, die niet alleen sneller helpt kopen via eBay, maar ook via andere online en offline winkels.

Betalen bij aangesloten retailers
De app werd vandaag door PayPal gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Gebruikers kunnen onder andere inchecken bij aangesloten winkels om hun aankopen te betalen. Ook kunnen zij geld versturen naar vrienden en krijgen zij betaal- en kortingnotificaties op hun horloge. ‘Vorig jaar lanceerde eBay een applicatie voor de eerste smartwatch om consumenten on the go bijvoorbeeld hun eigen producten te laten verkopen op het platform’, schrijft Hill Ferguson, vice president of Global Product bij PayPal, in zijn blog. ‘De PayPal-app biedt hen nu ook de mogelijkheid om ook bij andere retailers te shoppen.’

Onderweg kopen
Steve Yankovich van eBay was vorig jaar al enthousiast over de mogelijkheden die retailers hebben dankzij de smartwatch. ‘Denk aan iemand die onderweg is met zijn racefiets. Het is niet gebruikelijk dat diegene tijdens het fietsen zijn telefoon uit zijn zak haalt om een nieuwe helm te kopen. Maar als het apparaat waarop dat mogelijk is al om zijn pols zit, dan zal die wielrenner sneller deze aankoop doen', zei hij volgens Ecommercebytes.

Ander besturingssysteem
De smartwatch komt in april ook naar Nederland. Onder andere Expedia, BMW, CNN en Evernote hebben al een applicatie ontwikkeld voor het digitale horloge. Of de watch aanslaat bij retailers zal de toekomst moeten uitwijzen. Voor de Gear 2 moeten apps namelijk (anders dan voor Android- of Apple-apparaten) ontwikkeld worden op basis van het besturingssysteem Tizen.