Twinkle | Digital Commerce

‘Zalando ondergaat reorganisatie’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:32

Zalando is bezig met een reorganisatie. Dat meldt een woordvoerder van de Duitse online retailer aan Twinkle. In het kader daarvan wordt onder andere de webshop van het eigen merk Kiomi gesloten en lijkt ook Emeza te worden stopgezet.

De webshop voor Kiomi werd in februari van dit jaar geopend nadat het merk al eerder op Zalando zelf werd verkocht. Nu wordt de online winkel gesloten. Kiomi blijft een label van Zalando'sdochteronderneming zLabels, dat zorgdraagt voor de productie van een waaier aan eigen merken. ‘Kiomi wordt straks alleen nog maar verkocht op Zalando zelf’, meldt een woordvoerder. Voor het personeel van de webshop wordt een nieuwe plek binnen Zalando gezocht.

Emeza gesloten
Emeza lijkt ook slachtoffer te worden van de reorganisatie. Diverse Duitse media melden dat Emeza geleidelijk aan zijn deuren dicht doet. De woordvoerder van Zalando bevestigde de sluiting van het platform vanmorgen aan Twinkle, om deze verklaring later weer in te trekken: ‘Ik kan helaas nog niets meldden over Emeza. Hier zal later deze week meer nieuws over naar buiten worden gebracht.’

Beursgang
Afgelopen weekend schreef het Duitse Wirtschafts Woche dat Zalando plannen heeft om de beursvloer te betreden. Het magazine had een document in handen gekregen waarop afspraken over aandelen staan vermeld. De top van de organisatie zou samen 1,4 procent van de aandelen krijgen, terwijl de rest van de medewerkers een klein procent zouden bezitten. De contracten daartoe zijn eind november ondertekend, schrijft het magazine.

Een reorganisatie van het bedrijf lijkt tevens een aanwijzing voor een eventuele beursgang te zijn. Toch ontkent Zalando de geruchten. ‘We hebben op dit moment geen plannen om naar de beurs te gaan’, zegt een woordvoerder. ‘Die optie houden we wel open, maar voor nu kan ik vertellen dat er geen directe plannen zijn om deze stap te maken.’