Twinkle | Digital Commerce

Zalando introduceert partnerprogramma in België

2017-05-27
180101
  • 1:08

Zalando brengt zijn partnerprogramma naar België. Het modemerk ‘Mais il est où le soleil' stapt als eerste in een samenwerking met de online retailer. Zalando’s partnerprogramma is nu zes landen geïntroduceerd.


Mais il est où le soleil denkt veel traffic te genereren via de Belgische site van Zalando. De nummer drie van de Twinkle100 wil zijn aanbod op Zalando.be uitbreiden en verdiepen met de producten van externe partners. Volgens de retailer hebben al meerdere Belgische merken interesse getoond in het programma.

Nederland en Noppies
Het partnerprogramma is nu uitgerold naar zes landen: Duitsland, Frankrijk, België, Oostenrijk, Italië en Nederland. Op Zalando.nl had Noppies begin dit jaar de primeur met de verkoop van zijn producten op het platform. Eind augustus werd daar schoenenwinkel Ziengs aan toegevoegd. In thuisland Duitsland heeft Zalando al meer dan honderd partners.

Aan eisen voldoen
De Belgische partners dienen, net als de Nederlandse, aan het serviceniveau van Zalando te voldoen. Dat betekent dat zij onder andere gratis verzending en retournering binnen dertig dagen via Bpost aanbieden. Ook moeten de partners al een eigen webshop hebben. ‘We willen het programma verder ontwikkelen met merken en partners die bij ons assortiment passen, aan onze eisen voldoen en een toegevoegde waarde bieden aan onze klanten’, zegt Marijn van Roij, countrymanager van Zalando België.