Twinkle | Digital Commerce

Failliet Fooshz maakt nieuwe start als schoenenoutlet

2017-05-27
180101
  • 1:25

De failliete online schoenenwinkel Fooszh heropent vandaag zijn deuren in een nieuw format. De shop werd na het faillissement in maart overgenomen door concurrent Uppark.nl.
 


Fooshz.com
verkocht sinds de oprichting in 2010 damesschoenen en tassen uit het hogere segment. Merken als Fred de la Bretonière, Shabbies en Havaianas behoorden tot het assortiment. De shop ging echter failliet vanwege ‘toenemende concurrentie en de huidige economische omstandigheden’, aldus Uppark.nl. De schoenverkoper schreef steeds rodere cijfers, blijkt uit het faillissementsverslag (pdf). Afgelopen jaar kwam het verlies uit op meer dan 152.000 euro, op een omzet van ruim 412.000 euro.

Nederlands design
Uppark.nl verkoopt, anders dan Fooshz deed, schaars verkrijgbare schoenen van Deense merken en Nederlandse designers. Het bedrijf, dat door Sanne Noorman en Willem Prins sinds eind 2011 wordt gerund, bevindt zich in de opstartfase en heeft nu nog vijf keer minder bezoekers dan Fooshz ooit had. ‘Maar onze lijn is stijgende’, zegt Sanne Noorman.

Verbreding draagvlak
De schoenenboetiek lanceert Fooshz nu opnieuw onder dezelfde URL als online schoenenoutlet, waar collecties van voorgaande seizoenen tegen gereduceerde prijzen worden verkocht. ‘We hebben de bestaande voorraad van Fooshz overgenomen om in de vernieuwde shop tegen lagere prijzen te kunnen verkopen’, zegt Noorman. ‘Uppark.nl willen we daarnaast wel exclusief houden, dus de overname kun je zien als een verbreding van ons draagvlak.’ Alle artikelen worden verzonden vanuit het magazijn van Uppark.nl in Venlo. ‘Hier hebben we de collectie van Fooshz bij de overname aan toegevoegd.’

Aparte merken
'We kunnen in de toekomst de oude collectie van Uppark.nl doorschuiven naar Fooshz.com’, vertelt Noorman over de connectie tussen de twee webshops. ‘Verder blijven het twee aparte merken die naast elkaar bestaan en alleen naar elkaar linken.’