Twinkle | Digital Commerce

Coolblue’s concurrenten in Barcelona

2017-05-27
345171
  • [nieuws]
  • 1:13

Coolblue’s concurrenten voor de belangrijkste European E-commerce Award zijn bekend. De nummer 6 van de Twinkle100 neemt het onder andere op tegen Zalando en Showroomprive.it. Gisteren werd Tailor4Less namens Spanje als laatste genomineerden toegevoegd.

Maandagavond hoort Coolblue in Barcelona of het bedrijf met de prestigieuze Entrepreneurial Award naar huis gaat. De prijzen (goud, zilver en brons) gaan naar online retailers die eerder op nationaal niveau werden bekroond. De Beste webwinkel van Nederland neemt het op tegen Zalando.be (namens België), Unisport (Denemarken), VestiaireCollective.com (Frankrijk), Argos (Groot-Brittanië), Horkans (Ierland), Showroomprive.it (Italië), Clas Ohlson (Noorwegen) en Tailor4less (Spanje). Zij presenteren zich allemaal voor een internationale vakjury en publiek tijdens de Global E-commerce Summit, die zondag van start gaat in Barcelona.

Multichannel Award en Cross-Border Award
Aanstaande maandag, na de eerste congresdag van de Global E-commerce Summit, worden ook European E-commerce Awards in twee andere categorieën uitgereikt. De genomineerden daarvoor zijn al langer bekend. Voor zowel de Multichannel Award als de Cross-Border Award zijn vijf genomineerden geselecteerd. Nespresso, John Lewis, Marks & Spencer, C&A en Burberry maken kans op eerstgenoemde prijs, bestemd voor het bedrijf dat de verschillende koop- en contactkanalen het best met elkaar combineert. Asos, Zalando, Mango, Amazon en Sarenza zijn de kanshebbers voor de Cross-Border Award, de prijs voor bedrijven die excelleren in online verkoop over de grens. Overigens wordt ook bij deze awards zilver en brons uitgereikt.