Twinkle | Digital Commerce

Zalando met marktplaats naar Frankrijk

2017-05-27
19172
  • 1:06

Na Duitsland en Nederland lijkt Frankrijk het volgende land waarin Zalando zijn marktplaats zal openen. De Franse integrator Neteven helpt webwinkeliers bij de verkoop van producten op Zalando.fr. Afgaande op de site van Neteven staan ook Italië en Spanje op de rol.

Journal du Net schreef gisteren over de Franse marktplaats van Zalando. Neteven, aanbieder van ‘marketplace management solutions’, gaat geïnteresseerde klanten koppelen aan Zalando. Het bedrijf zorgt er al voor dat Franse online retailers producten buiten hun eigen sites aan de man kunnen brengen bij bijvoorbeeld Amazon, eBay, Cdiscount.com en La Redoute. Neteven maakt zichtbaar dat Zalando een extra verkoopkanaal kan bieden in Duitsland en Nederland, maar ook in Frankrijk zelf, in Spanje en Italië:



Voorwaarden

Er zijn nog geen concrete namen bekend van webwinkeliers die verkopen via Zalando.fr. Het Duitse miljardenbedrijf rekent provisie aan derde partijen voor zijn partnerprogramma. De logistieke afhandeling is aan de partners, die gratis verzending en retour moeten garanderen.

Noppies
Zalando introduceerde eerder dit jaar officieel zijn partnerprogramma voor retailers en merken in Nederland. Noppies was Zalando’s launching customer in ons land. Over het hoe en waarom sprak Twinkle onlangs met e-commerce manager Jimte Jepma.