Twinkle | Digital Commerce

22 procent meer iDeal-transacties in afgelopen kwartaal

2017-05-27
180101
  • 1:01

Het aantal iDeal-transacties is in het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw flink gegroeid, met 22 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Dat blijkt uit een inventarisatie van maandcijfers van beheerder Currence.


De groei van het aantal afrekeningen, tot 32,3 miljoen transacties (pdf) in de eerste drie maanden van 2013, is met 22 procent vergelijkbaar met de transactiegroei van iDeal in het hele afgelopen jaar. Die bedroeg 24,9 procent. Onderstaand diagram brengt de ontwikkeling van het volume in beeld:

Hoeveel geld er in het afgelopen kwartaal via iDeal van eigenaar wisselde, is niet bekend gemaakt.

Beschikbaarheid
De beschikbaarheid van iDeal in de eerste drie maanden van dit jaar was vergelijkbaar (pdf) met die in voorgaande kwartalen. Door de DDOS-aanvallen op verschillende banken was iDeal deze maand periodes lang (deels) niet te gebruiken, tot ergernis van webshoppers en webwinkeliers. De gevolgen daarvan op de algehele (on)beschikbaarheid worden pas na afloop van deze maand zichtbaar. Dan valt aan de hand van het transactievolume ook voorzichtig iets te zeggen over de gevolgen van de beveiligingsproblemen op het gebruik van iDeal.