Twinkle | Digital Commerce

PayPal lanceert QRShopping

2017-10-05
205194
  • 1:22

PayPal heeft een nieuwe mobiele bestel- en betaalmethode gelanceerd. Voor de introductie van QRShopping werd een deal gesloten met mStore, de grootste Apple Premium Reseller in Duitsland.


PayPal QRShopping
is sinds kort als applicatie beschikbaar voor Duitse smartphone-bezitters (iOS, Android). Retailers, online en offline, kunnen hun systemen koppelen aan de app, waarmee ze scanbetalingen mogelijk maken (voorbeeld mStore). Zo kunnen ze transacties genereren via QR-codes op bijvoorbeeld posters, etalages of in magazines.

Verificatie
Wie PayPal's QR-codes scant, krijgt foto’s en productbeschrijvingen voorgeschoteld op zijn mobiele telefoon. Meerdere producten kunnen in een winkelmandje worden gelegd en samen worden afgerekend met PayPal. Ter verificatie vraagt de betaaldochter van eBay een persoonlijke viercijferige code. De items worden verzonden naar een bij PayPal geregistreerd adres of een andere adres naar keuze.

Video
In onderstaande video wordt PayPal QRShopping goed uitgelegd, al is het in het Duits:

QRShopping naar Nederland?
PayPal Nederland & België, afgelopen donderdag nog winnaar van een Thuiswinkel Award, kijkt goed naar de ontwikkelingen in Duitsland. Een introductie van QRShopping is volgens general manager Eelco van Wijk zeker een optie voor de toekomst, maar meer wil hij er op dit moment niet over kwijt. Duidelijk is in ieder geval dat PayPal ingang wil vinden bij fysieke Nederlandse retailers, met of zonder QR-scantoepassing.

Bestellen en betalen via QR-codes
Bestellen en betalen via QR-codes is aan een opmars bezig: vorige zomer lanceerde QRID een mobiele betaaloplossing voor fysieke winkeliers en verkopers op afstand, medio maart kwam 4Me met het concept ‘Scan, Shop & Go’, vorige week nog breidde Rabobank zijn mobiele applicatie MyOrder uit met een scantoepassing.