Dinsdag 7 februari 2012

4151 keer gelezen1 x gereageerd

'Amazon opent dit jaar nog eerste fysieke winkel'

'Amazon opent dit jaar nog eerste fysieke winkel'

Amazon opent nog dit jaar een fysieke winkel in thuisstad Seattle, meldt het Amerikaanse weblog Goodereader.com. In de shop worden voornamelijk producten van de retailer zelf aangeboden, waaronder e-readers, tablets, e-books en fysieke boeken van Amazons uitgeeftak.

Hoewel Amazon de winkelopening niet heeft bevestigd en de anonieme bronnen van Goodereader.com nergens anders hun verhaal doen, is het gerucht veelvuldig overgenomen door gevestigde media. Reuters stuurde gisteravond een bericht uit over de vermeende fysieke winkelplannen van Amazon. Een totale primeur zou het niet zijn, schrijft het persbureau: overnameprooi Quidsi, het bedrijf achter Diapers.com en Soap.com, opende al een fysieke winkel voor zijn label BeautyBar in New York.

Hardware, boeken en accessoires
Amazon zou volgens ingewijden in een relatief kleine winkel ervaring op willen doen met fysieke verkoop, onder de eigen vlag. Behalve hardware en boeken zouden ook accessoires voor de eigen e-reader Kindle en tablet Kindle Fire een plek krijgen in de winkel.

Conflict
Een fysieke winkel van Amazon is om meerdere redenen pikant, zo die er komt. De grootste webwinkelier ter wereld (jaarcijfers) is in conflict met Barnes & Noble en inmiddels ook andere boekhandelsketens, die weigeren om boeken van Amazon Publishing ter verkopen in hun winkels. Amazon zou solistisch en arrogant optreden met zijn uitgeeftpoot, waardoor de boekenmarkt wordt ondermijnd. Straks kan Amazon de gedrukte boeken in ieder geval nog kwijt op zijn eigen planken in Seattle.

Mobiele korting en belasting
Amazon maakte de laatste tijd toch al geen vrienden met fysieke retailers, door tijdelijk mobiele korting te bieden aan shoppers in winkels van concurrenten. Verder is de vraag welke belastinggevolgen een eventuele fysieke winkel zouden hebben voor Amazon, dat als pure player profiteert van een speciaal regime.


0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Cross-channel (Multichannel)
- Offline vs online (Multichannel)Er is op dit moment 1 reactie gegeven op:
'Amazon opent dit jaar nog eerste fysieke winkel'
  1. Arjan - redactie Twinkle op donderdag 9 februari, 2012 om 14:09

    Behalve Amazon zou ook Google zich opmaken voor de opening van een eerste eigen fysieke winkel. Blooomberg meldt dat het bedrijf bij zijn hoofdkantoor in Dublin op 123 vierkante meter 'Google merchandise' zou willen verkopen.


Laat een reactie achter:

Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.