Twinkle | Digital Commerce

Bloemen.nl wil naamsbekendheid bevorderen met commercial

2017-05-27
180101
  • 1:36

Topbloemen Nederland BV heeft een tv-commercial laten maken voor Bloemen.nl. ‘Met onze domeinnaam en de commercial moet het lukken een bekende naam te worden voor het Nederlands koperspubliek', zegt directeur Wim Meuleman.

Bloemen.nl is nu ongeveer een jaar in de lucht, vertelt Meuleman: ‘We zijn van oudsher een bloemist. Een jaar of 12, 13 geleden zijn we begonnen met de bemiddeling in bestellingen bij andere winkels. Daaruit vloeide de site Topbloemen.nl, die zo belangrijk werd dat we met de eigen bloemenzaak zijn gestopt. Begin vorig jaar hebben we de domeinnaam Bloemen.nl kunnen kopen van meneer Bloemen. Hij gebruikte het domein als affiliatesite.’

Marktleider
Waar Topbloemen.nl vooral zakelijke klanten trekt, is Bloemen.nl gericht op de particuliere markt. Meuleman wil de aanval openen tegen marktleider Fleurop, nummer 84 in de Twinkle100 en top of mind bij de meeste Nederlanders als het om bloemen gaat: ‘Wij denken dat we daar tegenop moeten kunnen met Bloemen.nl. Vorig jaar hebben we gezien dat radiospotjes ons veel extra bestellingen hebben opgeleverd. Dat belooft wat voor de commercial, al weten we nu niet precies wanneer die voor het eerst op de buis te zien zal zijn.’

Vierhonderdduizend boeketten
Bij Topbloemen Nederland zijn 550 bloemisten uit alle windstreken aangesloten, die online bestelde bloemen in veel gevallen nog dezelfde dag persoonlijk bezorgen: ‘Wij verkopen heel veel boeketten, maar we zien er niet één meer’, aldus Meuleman. Hij laat weten op jaarbasis te bemiddelen in ongeveer vierhonderdduizend boeketten, deels ook in België: ‘Daar dekken we ongeveer 30 procent van het land af met Topbloemen.be. Overigens komt Topbloemen.nl er ook zo uit te zien, al wachten we met de migratie tot na Valentijnsdag.

De commercial
In de commercial van Bloemen.nl ondervindt een man allerlei problemen. Zijn vrouw blijkt er verantwoordelijk voor te zijn dat alles misgaat. Boodschap: had ‘ie zijn trouwdag maar moeten bezegelen met een bloemetje, makkelijk te bestellen op Bloemen.nl.