Twinkle | Digital Commerce

Turnover sluit webwinkel

2017-11-08
180101
  • 1:19

Turnover is niet langer te koop op Turnover.com. De VeldhovenGroup, sinds vorig jaar eigenaar van het kledingmerk, wil zich meer gaan bezighouden met wholesale-activiteiten. Turnover blijft wel online te koop op Orangebag.nl.
 
Turnover schrijft op zijn site dat de strategische samenwerking met zijn webshop-partner is beëindigd. ISM eCompany hielp het label in de zomer van 2009 bij de bouw van de shop op Turnover.com, die werd geopend toen het label net een shop-in-shop had gekregen in webwarenhuis Orangebag.nl.

Van A tot Z
Veel werk had Turnover, tot vorig jaar een merk van de Secon Group, niet aan de webwinkel op de eigen site. Het beheer van de shop, beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits, was geheel uitbesteed aan ISM eCompany: ‘Net als veel andere modebedrijven wil Turnover bij haar core business blijven en besteedt daarom alle e-commerce activiteiten van A tot Z uit bij de specialisten van ISM eCompany’, aldus het bureau op zijn website over de inmiddels vertrokken klant. ISM Company hielp ook andere kledinglabels als Arrow en The Society Shop aan een online verkoopkanaal.

Aandacht verleggen
Woordvoerster Vanesse van Eeghen van de VeldhovenGroup heeft aan Fashionunited laten weten dat Turnover de aandacht van de webwinkel wil verleggen naar wholesale-activiteiten. Het merk blijft alleen online te koop op Orangebag.nl en is verder verkrijgbaar in fysieke winkels in tien Europese landen. De andere fashion labels van De Veldhovengroup - Sandwich, Stills en NoNonsense - zijn overigens geen van allen te koop op de eigen merksites. Van Eeghen was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.