Twinkle | Digital Commerce

Best Buy opent Britse webwinkel nog voor de Kerst

2017-05-27
180101
  • 1:25

Een half jaar na zijn fysieke entree in het Verenigd Koninkrijk komt Best Buy met een webwinkel op de Britse markt. De Amerikaanse elektronicareus wordt gezien als een grote toekomstige concurrent van Media Markt op het Europese vasteland.

Voorlopig zal Best Buy, in omzet de tiende online-verkoper van de Verenigde Staten (2,46 miljard dollar in 2009), alleen mikken op de Britse webkoper. Volgens The Independent gaat de shop binnen twee weken live. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Best Buy ook producten gaat bezorgen in andere Europese landen, omdat daar nog geen naamsbekendheid is opgebouwd. Ook de Amerikaanse webwinkel van Best Buy bezorgt niet buiten de VS.

Argos, Dixons, Play.com en Amazon
Best Buy, voorloper in verkoop via Facebook en Twitter-adverteerder van het eerste uur, had bij zijn Britse entree al aangekondigd ook online te zullen gaan verkopen. De retailreus gaat er de webconcurrentie aan met bedrijven als Argos, Dixons, Play.com en Amazon.

Tachtig vestigingen in 2013
Op Bestbuy.co.uk zijn straks meer producten te koop dan in de enorme winkels van de keten. In Derby zal Best Buy nog deze week een zesde Britse vestiging toevoegen aan zijn winkelbestand. Volgend jaar komen daar zeker nog vijf winkels bij en eind 2013 moet Best Buy tachtig vestigingen hebben in de UK.

Media Markt
Best Buy heeft aangekondigd internationaal groei te zoeken en het bedrijf wordt vaak genoemd als toekomstig concurrent van Media Markt op het Europese continent. Concrete plannen voor de Kanaal-oversteek zijn vooralsnog niet bekend. Best Buy kan wel bogen op veel ruimere ervaring met e-commerce, waarin Media Markt pas sinds een halfjaar serieus actief is.