Twinkle | Digital Commerce

Scapino opent vernieuwde webwinkel

2017-05-27
180101
  • 1:37

Scapino heeft zijn eerste lustrum als webverkoper opgeluisterd met een restyling van zijn webshop. Veel aandacht ging daarbij uit naar de navigatie en de aangeboden productinformatie. Ter gelegenheid van de (her)opening krijgen klanten 5 euro online shopgtegoed.

Scapino was in 2005 een van de eerste schoenketens die online ging verkopen. Waar de producten eerst alleen in de eigen webwinkel werden aangeboden, zijn ze sinds een jaar ook te bestellen in het online-warenhuis van Wehkamp.nl.

'Veel actiematiger'
Na vijf jaar werd het tijd voor een restyling van de webwinkel, doorgevoerd na een kwalitatieve onderzoekssessie met een groep vaste klanten en een bureauevaluatie. ‘De manier waarop de klant tussen de rubrieken op de site navigeert is veranderd, de homepage is overzichtelijker en veel actiematiger geworden’, aldus Guido Heeringa, marketing & e-commerce manager bij Scapino. ‘De webwinkel bevat een vast menu dat continu zichtbaar blijft, zodat de bezoeker eenvoudiger kan navigeren. De klant ziet precies waar op de site hij zich bevindt.’

Eenvoud is inderdaad troef op Scapino.nl, zoals onderstaande afbeelding van de homepage duidelijk maakt:



Productinformatie
Op Scapino.nl is voortaan ook veel meer productinformatie te vinden aldus Heeringa: ‘De basisinformatie voldeed niet. Volgens het klantonderzoek was extra informatie nodig om een goede koopbeslissing te kunnen nemen. Nu kan de klant thuis al de maten opnemen en precies beoordelen of een kledingstuk of schoen past.’

Daarnaast is de look and feel van de website in lijn gebracht met de in de loop der jaren veranderende huisstijl van Scapino. Verder is onder meer een verlanglijstje toegevoegd.

Prijsvechter
In een persbericht benadrukt Scapino, sinds begin 2006 onderdeel van de Macintosch Retail Groep, dat het meer is dan een schoenverkoper: ‘Ooit alleen een prijsvechter in de schoenenbranche, is Scapino nu de grootste verkoper op het gebeid van schoenen, kleding, sport- en vrijetijdsartikelen in Nederland.’ Scapino heeft meer dan 220 winkels, waarvan 30 in België en één in Duitsland.