Twinkle | Digital Commerce

Expert.nl en Paradigit dingen mee naar Beste Brick & Clicks award

2017-11-08
400266
  • 1:22

Expert, Paradigit, Simon Lévelt en De Herenschoenenwinkel zijn de vier kanshebbers op de Beste Bricks & Clicks award, onderdeel van de ING Retailjaarprijzen. Dinsdag presenteren de vier bedrijven zich aan de vakjury, waarna er waarschijnlijk drie genomineerden over blijven.

Dat zegt Gerianne Oosterveen van de Stichting Retail Jaarprijs tegen Twinkle, nadat Expert zijn nominatie via Twitter publiekelijk had gemaakt. Experts internetmanager Marc van Venrooij wilde de namen van de andere kanshebbers volgens afspraak niet prijsgeven, Oosterveen deed dat vanochtend wel.

Kanaaloverstijgend bezig
De award voor Beste Bricks & Clicks wordt tijdens een galavond op 10 november voor de tweede keer uitgereikt. Vorig jaar ging de prijs met de moeiljke naam naar Hunkemöller. Over de voorwaarden schrijft de organisatie (niet zonder foutjes): ‘Welke winkel is dit jaar als geen andere kanaaloverstijgend bezig? Welke retailer weet de consument via diverse kanalen aan te raken en synergie te bereiken tussen deze kanalen. Hoe zorgt hij ervoor dat vanuit de ogen van de consument de 3 G’s (gemak, genot en gewin) wordt ingevuld. Bij de ING Retail Jaarprijs Beste Bricks & Clicks 2010 draait het dus om het bereiken, bedienen en binden van de klant de jury kijkt naar die Retailers die dit spel goed beheersen. Een webshop is geen voorwaarden een fysieke winkel met een “online” aanwezigheid wel.’

Goede prestaties
De Stichting Retail Jaarprijs komt rond het weekend met een officieel persbericht over de deelprijs naar buiten, waarin meer zal staan over de goede prestaties van Expert, Paradigit, Simon Lévelt en De Herenschoenenwinkel.

Meer over de procedure, de jury en de jurering vindt u alvast hier.