Twinkle | Digital Commerce

YouTellMe gaat virtueel vergelijken

2017-05-27
170130
  • 1:20

YouTellMe is een pilot begonnen met augmented reality. Met de toepassing kan een webshopper producten virtueel naar zijn eigen omgeving halen. Zo kan hij bijvoorbeeld zien hoe een mobieltje in zijn hand ligt.

Daartoe dient de bezoeker een zogenoemde marker uit te printen, een A4-tje met een zwart vierkant. Als hij zijn webcam vervolgens op de marker richt, krijgt hij daarop een geselecteerd artikel getoverd. Wanneer hij de marker draait, beweegt het virtuele product vanzelf mee.

Kansen in e-commerce
Omdat de virtuele producten realistische afmetingen hebben, kan de shopper bijvoorbeeld zien hoe een televisie zou passen in zijn huiskamer. Daar heeft hij wat aan, vindt directeur Joost Nauta van YouTellMe: Natuurlijk heeft het ook een hoge gimmick factor, maar wij denken dat de technologie ook echt meerwaarde kan bieden voor online shoppers. Ik zie grote kansen voor deze technologie in de e-commerce. Het geeft je thuis, vanuit je luie stoel, een beter beeld van het product dat je wilt kopen.

Interesse
Volgens Nauta bepaalt het enthousiasme onder gebruikersof augmented reality, nu beschikbaar voor een beperkt aantal producten,meer zal worden ingezet. De interesse van fabrikanten is er, zegt hij: We zijn in overleg met enkele grote merken om de toepassing breder uit te rollen.'

Layar
Onlangs had het Amsterdamse bedrijf SPRX Mobile naar eigen zeggen een wereldprimeur met de introductie van een mobiele browser voor augented reality: Layar, waarin Funda, ING, Tempo Team, Zekur.nl en Hyves participeren.

In Twinkle nummer 4 van dit jaar vindt u een artikel met de kop: 'De naakte waarheid over transrealiteit'. Dat verhaal kunt u hier lezen.