Twinkle | Digital Commerce

PayPal komt met flexibele API Adaptive Payments

2017-05-27
170131
  • [nieuws]
  • 0:51

PayPal gaat het voor externe ontwikkelaars makkelijker maken te sleutelen aan zijn betaalplatform. Dat gebeurt via een API, die transacties regelt tussen betalers en ontvangers.

Dat schrijft het toonaangevende Amerikaanse weblogTechcrunch.comop basis van een document waarop het de hand wist te leggen.

Adaptive Payments
De API (application programming interface) van eBay-dochter PayPal heeft de naam Adaptive Payments meegekregen en lijkt op deFlexible Payments Service(FPS) van concurrent Amazon. Beide APIs bieden ontwikkelaars ondersteuning voor geaggregeerde betalingen en micropayments.

Opgeknipt
Techcrunchwijstop twee toepassingen die van meerwaarde kunnen zijn voor ontwikkelaars: Allereerst is daar Chained Payments, waarmee een enkele betaling aan een eerste ontvanger automatisch word opgeknipt in betalingen aan volgende ontvangers. De toepassing zou bijvoorbeeld uitkomst kunnen bieden in de reisbranche.

Verschillende webwinkels
Techcrunch wijst vervolgens op een ander onderdeel van Adaptive Payments, genaamd Parallel Payments. Met die toepassing zouden shoppers bestellingen uit verschillende webwinkels in n keer kunnen afrekenen, waarna de geldstromen door PayPal worden verdeeld.