Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats.nl: 5.000 meldingen van oplichting per jaar

2017-05-27
169130
  • [nieuws]
  • 0:51

Jaarlijks komen er bij Marktplaats.nl vijfduizend meldingen binnen van oplichting of frauduleuze verkooppraktijken. Dat maakte de online-handelsplaats bekend naar aanleiding van de start van de campagne Veilig internetten.

Met die campagne hoopt de overheid te bereiken dat burgers bewuster omgaan met het verstrekken van persoonsgegevens op internet. Marktplaats.nl ondersteunt het initiatief.

Kwart miljoen nieuwe advertenties
Het getal van vijfduizend meldingen van oplichting en/of fraude bij Marktplaats.nl komt neer op tien tot vijftien stuks per dag. Chantal Malfeyt, manager vertrouwen en veiligheid, tekende daarbij aan dat dagelijks een kwart miljoen nieuwe advertenties worden geplaatst opMarktplaats.nl. Overigens zitten daar zogenoemde herhaaladvertenties, waarbij een aanbod of vraag opnieuw onder de aandacht wordt gebracht, wel bij.

Intern onderzoek
Toch is elke melding erg, aldus Malfeyt tegen De Telegraaf: Het is een schending van vertrouwen. Volgens de procedure blokkeert het bedrijf de adverteerder, waarna een intern onderzoek wordt ingesteld. Degedupeerde krijgt het advies aangifte te doen bij de politie.