Twinkle | Digital Commerce

Nederlands bedrijf helpt wijnbouwers bij directe verkoop

2017-05-27
170129
  • 1:01

Easywineshopper.com helpt Europese wijnproducenten bij de directe online-verkoop aan consumenten binnen de EU. Wijnbouwers kunnen in hun site een module integreren van Easywineshopper.com, dat verder zorg draagt voor betaling, belastingafdracht en fulfilment.

Volgens Ralph Michels van Easywineshopper.com wordt er veel te veel wijn gemaakt in de wereld, waar kleine en middelgrote wijnboeren de dupe van zijn: 'Ze komen heel moeilijk in de distributiekanalen en zijn afhankelijk van het goeddunken van importeurs. Die willen doorgaans exclusieve distributierechten hebben op wijnen en zoeken die sinds het wegvallen van de binnengrenzen van de EU steeds vaker in andere continenten.'

Tussenhandel uitschakelen
Easywineshopper.com biedt wijnbouwers de mogelijkheid de tussenhandel uit te schakelen bij de distributie naar de wijndrinker. Via een SaaS-model wil het Nederlandse bedrijf 'de wijnproducent macht en zelfbeschikkingsrecht geven in de waardeketen', waardoor die kan uitgroeien van een domestic tot een Europese speler. EasyWineShopper.com, sinds deze maand in de lucht, heeft inmiddels een tiental launching partners gevonden.

Shopping-module 
Wijnproducenten kunnen op hun eigen website orders accepteren door de shopping-module van het EasyWineShopper-platform in hun site te integreren. Voor de inning van de online-betalingen werkt het bedrijf samen met payment service provider AdyenVinologix fungeert als fulfilment-partner.