Twinkle | Digital Commerce

Rabobank investeert in mobiel bestellen en betalen

2017-10-05
169130
  • 0:56

Rabo Mobiel en het Groningse bedrijf Itis presenteren vanmiddag een bestel- en betaalprogramma voor horecaklanten. Er liggen plannen voor een landelijke uitrol van MyOrder, zoals de toepassing heet.

Wie de benodigde software voor MyOrder heeft gedownload kan met zijn mobieltje bestellingen versturen naar het kassasysteem van participerende horecagelegenheden.

Rabo SMS Betalen
Afrekenen kan via Rabo SMS Betalen, een dienst die de bank afgelopen juni lanceerde en waarvoor de gebruiker een zogenoemde 'mobiele portemonnee' dient aan te maken. Net als bij Rabo SMS Betalen het geval is, werkt MyOrder bij iedere provider. Ook mensen die geen klant van de Rabobank zijn kunnen de toepassing gebruiken.

Landelijke uitrol
Rabobank beschouwt de lancering van vanmiddag als een eerste aanzet tot een landelijke uitrol van de dienst in het komende voorjaar. Itis, dat benadrukt dat MyOrder uitkomst biedt aan zowel klanten als horecauitbaters, werkt ook aan de introductie van het systeem bij bioscopen en bezorgketens.

Ingeburgerd
Afgelopen zomer vroeg Twinkle zich nog hardop af wanneer mobiel betalen in Nederland ingeburgerd zou raken. Vanaf die periode is het aantal monidale initiatieven op het gebied van mobiel betalen sterk toegenomen.