Twinkle | Digital Commerce

Oude wijn in nieuwe zakken op AH Wijndomein

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:59

AH Wijndomein is vandaag live gegaan. Albert Heijn's webwinkel voor wijnliefhebbers is feitelijk een nieuwe digitale jas voor de site van de Vrienden van de Goede Wijn.

Vvdgw.nl verdwijnt, maar aan het wijnassortiment op Ah.nl of Gall.nl (de site van Albert Heijn's slijterijketen Gall & Gall, red.) verandert verder niets.

Volgens Anoesjka Aspeslagh, woordvoerster van Albert Heijn, was de site van de Vrienden van de Goede Wijn 'wat verouderd'. Daarom werd besloten de site te vernieuwen, een andere naam te geven en te voorzien van de look and feel van Albert Heijn. Het transport van de flessen ligt, net als bij Vvdgw.nl het geval was, niet in handen van Albert.nl, maar in die van Selektvracht.

Laagdrempeliger
Wijndomein.ah.nl is volgens Aspeslagh laagdrempeliger dan Vvdgw.nl was: 'Dat was meer een wijnclub voor kenners. AH Wijndomein is een echte wijnsite, waar ook de liefhebber zonder veel basiskennis terecht kan. Het aanbod is ruimer en er zijn allerlei functionaliteiten toegevoegd. Zo zijn de ruim driehonderd wijnen uit het assortiment allemaal gekoppeld aan de recepten van AllerHande.'

Leden geïnformeerd
De site Vvdgw.nl verwijst inmiddels direct naar Wijdomein.ah.nl. Leden van de digitale wijnclub kunnen hun inloggegevens eenvoudig omzetten. Ook ieder ander kan zich aanmelden bij AH Wijndomein.