Twinkle | Digital Commerce

Wegener investeert in webverkoop

2017-05-26
169130
  • 0:53

Wegener NieuwsMedia gaat het assortiment van zijn webwinkels uitbreiden. Ook komen er meer mogelijkheden tot interactie en zal er worden gesleuteld aan de look & feel van de webshops.

Het uitgeefbedrijf begon afgelopen april met de online verkoop van onder meer boeken, cd's en reizen. Het succes van de eerste maanden heeft Wegener doen besluiten meer in de webshops (waaronder die van BN De Stem bijvoorbeeld) te investeren. Met behulp van bureau De Nieuwe Zaak moet vooral de 'user experience' worden verbeterd. Het onderliggende technische platform blijft gehandhaafd.

Welkome extra inkomstenbron
Wegener NieuwsMedia is met zeven krantentitels de grootste uitgever van regionale dagbladen in Nederland. Nu de concurrentie op zowel de lezers- als de adverteerdersmarkt toeneemt, vormen online verkopen een welkome extra inkomstenbron voor krantenuitgevers. De webwinkels van de Volkskrant, Trouw en De Telegraaf zetten naar schatting ieder al enkele miljoenen per jaar om. Hier staat tegenover dat de vormgeving en de techniek aan de achterkant van veel krantenshops nog behoorlijk wat te wensen over laten.

Bron: Pitch View