Twinkle | Digital Commerce

Amazon.com koopt site in tweedehands boeken

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:04

Voor een nog onbekend bedrag wordt Amazon.com de nieuwe eigenaar van AbeBooks, een online platform dat is gespecialiseerd in tweedehands en niet-courante boeken.

Na de overname, die nog moet worden afgerond, zal Abebooks.com niet in Amazon.com worden geïntegreerd, maar stand alone op dezelfde voet verdergaan.

Volgens de eigen site maakt het Canadese AbeBooks 110 miljoen boektitels doorzoekbaar, afkomstig van 13.500 verkopers. Zij betalen AbeBooks minimaal 25 dollar aan abonnementsgeld om toegang te krijgen tot het platform. Daarnaast dragen ze per boek een commissievergoeding van 8 procent van de verkoopwaarde af.

De abonnementsverplichting maakt de site niet geschikt voor verkopers die slechts één of enkele boeken willen slijten. Zij kunnen echter terecht bij Textbooksrus.com, dat samenwerkt met AbeBooks en de boeken ook via dat platform aanbiedt.

Net als Bol.com, dat in april 2007 een succesvolle stap zette in tweedehands boeken, trekt AbeBooks veel studenten naar zijn platform, die voor weinig geld aan studieboeken willen komen.

Amazon.com biedt op de eigen site al ruimte voor de aan- en verkoop van tweedehands boeken. Met de aankoop van AbeBooks hoopt het concern het boekenaanbod dat via zijn tussenkomst wordt verhandeld, uit te breiden met zeldzame uitgaven en boeken die niet meer worden gedrukt. 'We zijn blij dat we onze klanten het breedst mogelijke boekenaanbod ter wereld kunnen aanbieden', aldus Amazon's vice-president boeken Russell Grandinetti in een verklaring.