Twinkle | Digital Commerce

Expedia voegt duizenden hotels toe met overname

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:50

Expedia, dat zich profileert als het grootste online reisbureau ter wereld, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van het Italiaanse Venere Net. Daarmee voegt Expedia circa tienduizend hotels toe aan zijn database.

Venere Net onderhoudt relaties met een kleine dertigduizend hotels en bed & breakfasts, voornamelijk in Europa. In de afgelopen maanden voegde het bedrijf gemiddeld ongeveer duizend nieuwe overnachtingsadressen toe aan de website venere.com, waarop vooral Europese gasten een boeking plaatsen.

'De aankoop van Venere zal een gewaardeerd Europees merk met een goede naam aan de portefeuille van Expedia toevoegen', aldus Expedia-directeur Dara Khosrowshahi in een reactie. 'Bovendien zal de overname ons aanbod in Europa, het Midden-Oosten en Afrika onmiddellijk uitbreiden.' Financiële details over de overname, die nog niet is goedgekeurd, zijn niet bekendgemaakt.

Onlangs liep Expedia een gevoelige klap op toen bekend werd dat MSN verder gaat met een andere partner voor reisportal MSN Travel: concurrent Orbitz.