Twinkle | Digital Commerce

Betaalkaart met toetsenbord

2017-05-26
  • 0:55

Visa Europa heeft samen met het Australische bedrijf Emue een nieuw type betaalkaart ontwikkeld, die fraude met betalingen moet tegengaan. De zogeheten Visa Pin Card heeft een ingebouwd toetsenbord en een display waarmee een betaling kan worden geautoriseerd.

Feitelijk werkt de Visa Pin Card ongeveer hetzelfde als iDeal, met dat verschil dat er geen appart device nodig is om tot autorisatie over te gaan. Iemand die een aankoop doet, online of offline, krijgt na het invoeren van zijn pincode op de kaart een achtcijferige code te zien die slechts een keer kan worden gebruikt. Daarmee kan de kaarthouder een transactie voor authentiek verklaren. In de kaart zit een batterijtje dat minimaal drie jaar dienst moet doen.

Visa ziet de nieuwe kaart, die momenteel wordt getest, als een doorbraak in de preventie van pasfraude en denkt het vertrouwen in online betalen positief te kunnen beïnvloeden. Een gestolen Visa Pin Card is immers waardeloos zonder de juiste pincode. Waar en wanneer de Visa Pin Card beschikbaar komt is nog niet bekend.

Bron: Bank.blog.nl