Twinkle | Digital Commerce

'Helft van verkopers op zoek naar eBay-alternatief'

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:08

eBay-feedback_witDe aangekondigde wijzigingen bij veilingsite eBay zijn voor ruim één op de vijf Amerikaanse verkopers reden om geen goederen meer bij eBay aan te bieden.

EBay kondigde onlangs in een aantal landen een tariefsverhoging van bepaalde verkoopcommissies aan. Ook gaat het feedbacksysteem voor verkopers op de schop. Vanaf mei kunnen zij niet meer op elk moment een neutraal of negatief oordeel over een koper geven.

De weerstand tegen de nieuwe maatregelen is groot, zo bleek eerder al. Uit een onderzoek van Auction Bytes onder circa 1600 eBay-verkopers blijkt dat 22,7 procent zegt te zullen stoppen met het verkopen op de veilingsite.

Meer dan de helft van de ondervraagden (55,9 procent) kijkt uit naar andere alternatieve veilingsites om daar producten aan te bieden. En meer dan vier van de tien verkopers zegt minder producten te zullen aanbieden.

Eén op de tien ondervraagden zegt niets te zullen veranderen en 7 procent zegt juist meer te zullen aanbieden op eBay.

In Nederland worden de verkoopkosten overigens niet verhoogd, maar blijven ze op het huidige niveau. De feedback-maatregel wordt hier wel ingevoerd.