Twinkle | Digital Commerce

Rechter: geen lcd-tv voor 99 euro van Otto

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:09

OttoOtto hoeft klanten, die in 2006 online een lcd-televisie voor 99 euro bestelden, toch geen televisie te leveren. Volgens de rechter is er overduidelijk sprake geweest van een vergissing. Dat heeft de rechter in hoger beroep bepaald.

De uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch is daarmee in lijn met de eerdere uitspraak van
de rechtbank.

Eind 2006 stond op de site van Otto korte tijd een lcd-televisie voor 99 euro te koop. Door een fout in het computersysteem van Otto was de prijs voor een wandsteun geplaatst bij de lcd-televisie.

Op het moment dat Otto de fout constateerde, had het bedrijf zeventien bestellingen ontvangen. Daarna stond de advertentie nog enige tijd op de website, omdat de fout alleen door de it-afdeling van het moederbedrijf in Duitsland aangepast kon worden. Nadat het incident door de media was opgepikt, kwamen er in totaal 14.000 bestellingen binnen.

Het gerechtshof heeft nu echter bepaald dat Otto de betreffende tv's niet voor die prijs hoeft te leveren. Consumenten hadden volgens het hof kunnen weten dat de lage prijs niet klopte. De door Otto aangeboden televisie kostte eigenlijk 1200 euro.

Otto heeft altijd geweigerd om de tv's voor de foutieve prijs te leveren. Een aantal consumenten die zich hebben verenigd in de stichting Postwanorder, spande daarom een kort geding aan tegen de postorderaar.