Twinkle | Digital Commerce

Misterclipping kondigt Europese introductie aan

2017-05-26
170130
  • 0:59

Misterclipping.com, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het uitsnijden van figuren in een digitale afbeelding, lanceert op 21 januari een Nederlandstalige website. Op dit moment is de website alleen in het Engels beschikbaar. Binnenkort is de site ook in vier andere talen te lezen.

De zogeheten clipping path-dienst zal vanaf 21 januari, naast het Engels ook in het Nederlands, Duits, Frans en Spaans beschikbaar zijn. 'De tijd is rijp voor een internationale introductie, ondersteund door een intensieve marketingcampagne in Europa en de Verenigde Staten', vindt Misterclipping-directeur Jeroen Gerretsen.

De diensten van het bedrijf worden regelmatig door webwinkels gebruikt om artikelen uit foto's uit te snijden om ze vervolgens duidelijker online te kunnen presenteren. 'Het maken van clipping paths is arbeidsintensief en vervelend, maar ook onvermijdelijk werk. Neem een willekeurige folder, catalogus of webshop en bedenk hoeveel tijd en moeite het heeft gekost om al die beelden vrijstaand te maken', aldus Gerretsen.

Misterclipping is dit vanaf mei 2006 tegen betaling gaan doen. Het bedrijf werkt nu voornamelijk voor DTP-studio's, reclamebureaus en fotografen.