Twinkle | Digital Commerce

Online verkoop UK bereikt mijlpaal

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:09

Online winkelen in het Verenigd Koninkrijk heeft inmiddels een nieuwe mijlpaal bereikt. Er is in het land voor 100 miljard pond via dit kanaal omgezet (ongeveer 146,5 miljard euro) . Dat zegt de IMRG. De IMRG Index bekijkt al twaalf jaar -sinds online shoppen in het land mogelijk is- de online sales in de UK.

Vanaf april 1995 stelt het bedrijf de index op. In april 2007 werd online voor 3,465 miljard pond verkocht. Tegen de tijd dat het rapport gepubliceerd wordt, eind mei, is voor 100 miljoen pond via het online kanaal gekocht, zegt IMRG. Een mijlpaal, meldt Jo Evans, Managing Director bij IMRG. 'Het was al jaren duidelijk dat een veilige, online marktplaats er zou komen en populair zou zijn, maar daar getuige van zijn, van het succes en de groei, is werkelijk adembenemend.'

In april werd de grootste stijging sinds december 2003 behaald. Toen nam de online verkoop met 55 procent toe. Dit is veel hoger dan het groeipercentage over het hele jaar (van mei tot en met april). Dit was volgens de index 32 procent.

In 2007 gebruiken meer dan een miljard mensen wereldwijd internet, en de wereldwijde e-commerce markt wordt geschat op een waarde van 366 miljard euro.