Twinkle | Digital Commerce

Bol.com verkoopt ook tweedehands boeken

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:30

Bol.com verkoopt sinds vandaag ook tweedehands boeken. De online boekwinkel heeft overeenkomsten gesloten met aanbieders van tweedehandsboeken, maar ook particulieren kunnen via bol.com gebruikte boeken gaan verkopen. ‘Het is voor het eerst dat we van ons huidige serviceconcept afwijken’, licht managing director Daniel Ropers toe. Hij is erg enthousiast over de lancering. 'Het ziet er nog mooier uit dan gedacht! Nu moeten we zo snel mogelijk ons aanbod vergroten.' Nu zijn ruim 10.000 titels beschikbaar.

Geïntegreerd
Het tweedehands aanbod is volledig geïntegreerd met dat van nieuwe boeken. ‘Consumenten krijgen naast het nieuwe boek ook te zien of er een gebruikt exemplaar beschikbaar is’, vertelt Ropers. De consument kan dan besluiten het –vaak goedkopere- tweedehands boek aan te schaffen. Het zoeken, bestellen en kopen van een tweedehands boek is daarmee volgens bol.com net zo gemakkelijk als de aanschaf van een nieuw boek.

Titels
Bol biedt nu al ruim 1 miljoen boektitels. ‘Er zijn in Nederland sinds eind jaren ’60 ruim 700.000 boeken met een ISBN-nummer verschenen. Daarvan zijn er nu nog ongeveer 100.000 nieuw verkrijgbaar. Wij willen ook die andere 600.000 titels aanbieden’, meldt Ropers. Miljoenen Nederlanders hebben die titels in de kast, en daarnaast zijn er ook veel professionele aanbieders meent bol.com. Zij krijgen bij de webwinkelier een extra verkoopkanaal en bol.com kan een vollediger aanbod presenteren.

Expertise
‘Dit biedt voor aanbieders grote kansen hun tweedehands boeken succesvol te verkopen. Daarnaast hebben wij heel veel expertise in het begeleiden van bestellingen en betalingen om te zorgen dat de klant zijn boek krijgt en de verkoper zijn geld. Wij combineren onze kennis en kracht die we hebben ontwikkeld met nieuwe boeken nu met tweedehands waardoor er echt iets nieuws ontstaat.’