Twinkle | Digital Commerce

Gedupeerde klanten Otto starten website

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:39

Gedupeerde klanten van Otto hebben zich verenigd.  Via de website 'Ik wil mijn Otto TV' eisen zij dat Otto de televisies alsnog levert. Door een fout op de site kochten ze een lcd-tv voor 99 euro, in plaats van de gebruikelijke 1200 euro.

Protestsite

Op de site hadden zich maandag rond het middaguur al zo’n honderdvijftig klanten geregistreerd. Door de grote belangstelling raakte de site zelfs overbelast. De klanten zijn boos omdat Otto ondanks de eerder toegezegde ‘pleister op de wonde’ hen nu niet tegemoet wil komen. Volgens de boze klanten kan Otto zich niet beroepen op zijn algemene voorwaarden waarin ‘druk-, zet- of programmeerfouten voorbehouden zijn’.

Profiteren

De verkeerde prijs heeft bijna een week op de site gestaan. Otto was daarvan al enkele dagen op de hoogte voordat het bedrijf ingreep. Klanten die de televisie bestelden ontvingen per e-mail een bevestiging . Toen de fout in de publiciteit kwam trachtten nog honderden mensen er van te profiteren. Volgens woordvoerster Nicole Severijn had één klant zelfs 93 toestellen ineens besteld. Omdat het bedrijf dat niet wilde belonen, besloot het vrijdag af te zien van het goedmakertje.

Uitzondering

Hoewel Otto bij monde van Nicole Severijn aangeeft zich voor te kunnen stellen dat de klanten boos zijn, is het niet van plan de televisies te leveren. Volgens de juristen van Otto valt de vergissing wel degelijk onder de uitzonderingen die in de algemene leveringsvoorwaarden van het bedrijf zijn vermeld.  

Vergissing

De boze klanten vinden dat de prijs al veel eerder hersteld had kunnen worden. Otto liet de foutieve prijs na constatering nog enkele dagen staan. Volgens woordvoerster Nicole Severijn kon alleen Otto's moederbedrijf in Duitsland de fout herstellen, en dat 'was kennelijk nogal ingewikkeld'. Het bedrijf weigert de televisies voor de lage prijs te leveren, omdat 'het duidelijk is dat het hier om een vergissing gaat' - aldus een brief die de klanten ontvingen.

Bron: nu.nl