Twinkle | Digital Commerce

easyJet introduceert online inchecken

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:06

De Britse vliegmaatschappij easyJet  heeft inchecken per internet gerealiseerd voor zijn Britse passagiers. Ook biedt de maatschappij, voor passagiers die alleen handbagage bij zich hebben, de mogelijkheid om 15 minuten voor vertrek te arriveren. In april 2006 zal 90 procent van de Britse passagiers van deze service gebruik kunnen maken.

Het online inchecken wordt ingevoerd na een succesvol gebleken proef in begin februari van dit jaar. Op alle routes van de vliegvelden Londen Stansted, Londen Gatwick en Edinburgh kan nu online worden ingecheckt en later zullen andere Europese vliegvelden volgen.

Het principe van online inchecken is eenvoudig en zorgt ervoor dat passagiers een wachtrij bij de incheckbalies kunnen vermijden. Zij kunnen thuis hun instapkaart al printen. Dit kan zelfs al meteen bij het maken van de boeking. Ook dit is uniek: er hoeft dus niet twee keer ingelogd te worden: de 1e keer voor het maken van de boeking en de 2e keer om de kaart te printen: tijdens het boeken kan de kaart meteen worden uitgedraaid.

Via low-cost airline Transavia.com  is het al langer mogelijk om voor bepaalde vluchten online in te checken en een instapkaart uit te printen