Vrijdag 3 februari 2017

1014 keer gelezenNu reageren

Overhemd op zak

Overhemd op zak

De meeste mannen staan nou eenmaal niet bekend als enthousiaste winkelbezoekers. Webshop Overhemden.com speelt daar op in door het bieden van gemak via een eigen app: ‘Meer dan tweeduizend overhemden in je broekzak.’

Tekst: Danielle Scheffer

Sinds december heeft Overhemden.com – naar eigen zeggen als eerste nichewinkel - een app, waarin ruim tweeduizend overhemden bekeken en direct gekocht kunnen worden. ‘De app is zo ingericht dat je eenvoudig inspiratie kunt opdoen door middel van lookbooks en sfeerbeelden’, meldt Marcel Stroop, verantwoordelijk voor business development bij Overhemden.com. ‘We willen gebruiksgemak bieden door het ontwerp van de app strak, simpel en schoon te houden. Er is speciaal gedacht aan de minder technische consument: navigeren kan met een paar knoppen die bovendien groot genoeg zijn voor nieuwe senior shoppers.’ Er wordt gebruikgemaakt van veel highres beeld en de app onthoudt persoonlijke voorkeuren als boordmaat en bestelgegevens.

Voor de realisatie van de app werkt men samen met partner Highstreet Mobile. Stroop: ‘Zij zorgen voor de technische ondersteuning.’ Webshop en app worden in n systeem beheerd; bestellingen via de verschillende platformen worden op dezelfde manier volledig cross channel afgehandeld.

De grootste uitdaging is volgens Stroop het betrokken houden van klanten bij de app. ‘Dat doen we door middel van acties als “het overhemd van de week” en frequent nieuwe lookbooks.’ De app wordt gemarket via radio, social media, free publicity en social influencers. En in de webshop staat een video met uitleg over de app.

De app is al geschikt om te betalen met Apple Pay en Google Wallet. Daarnaast werkt men aan een ‘Vind mijn overhemdmaat’ tool. Tot slot is een digitale paskamer een functie die Stroop in de toekomst graag wil implementeren.

Dit artikel verscheen eerder in Twinkle 1-2017.


0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Geef nu als eerste een reactie op:
Overhemd op zak


Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.