Vrijdag 7 oktober 2016

1563 keer gelezen3 x gereageerd

Video Vrijdag: eerste pakketbezorging per drone in China

Video Vrijdag: eerste pakketbezorging per drone in China

Elke vrijdagmiddag vindt u hier een relevante video over e-commerce, met een korte toelichting van de redactie. In deze aflevering van de rubriek ‘Video Vrijdag’ een video over pakketbezorging via drones in China.

Ook in China is de eerste drone met een pakketje van de grond gekomen. Het vliegtuigje vloog in zijn eerste vlucht 9,6 kilometer om een order af te leveren. De drone kan een afstand van bijna 20 kilometer afleggen met pakketjes tot 5 kilogram.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Buitenland (Logistiek)
- Pakketverzending (Logistiek)Er is op dit moment 3 keer gereageerd op:
Video Vrijdag: eerste pakketbezorging per drone in China
 
 1. Erwin op vrijdag 7 oktober, 2016 om 21:58
  www.rchelicoptershop.nl

  Ik moet het allemaal nog maar zien.  Hier in nederland zijn de regels juist stremger gemaakt, wat de mogelijkheden vrij beperkt maken tot het bezorgen met drones.  En hoe ga je dit in steden oplossen. Lijkt me niet hadndig als er overal maar autonome drones vliegen.

 2. Guido op zaterdag 8 oktober, 2016 om 22:55
  koopgids.net

  Interressant concept, maar ik zie (nog) teveel praktische problemen om dit werkelijk in te zetten.

  Daarnaast zie ik ook niet in hoe dit rendabel kan zijn. Een drone kan maar een zeer beperkt gewicht vervoeren. Amazon zal dan een enorme vloot drones nodig hebben om op grote schaal pakketten te bezorgen. Al deze drones moeten natuurlijk ook worden opgeladen en onderhouden. Dat lijkt me vele malen duurder dan pakketbezorging met een bus. Als dit doorgerekend wordt aan de klant, is het waarschijnlijk voor de meeste klanten niet interessant meer. Al helemaal nu er met Amazon Prime in veel grote steden al (gratis) same day delivery mogelijk is.

 3. wim op vrijdag 3 februari, 2017 om 20:19
  www.dronecentraal.nl

  Eerst zien dan geloven, er zitten zoveel ogen en haken hieraan weet niet eens waar te beginnen...

  - regelgeving

  - verzekering

  - vliegtijd en afstand

  - verschillende pakketen/maten/gewichten leveren verschillende vliegtijden op

  - vloot aan landende en stijgende drones, dus ook een landingbaan ergens bij de sorteercentrum uitbouwen...hoe rendabel gaat dat zijn of dat het een leuke PR stunt is moet nog blijken


Laat een reactie achter:
 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.