Twinkle | Digital Commerce

Cosmox laat ze maar lachen om Bol.com

2017-05-27
180101
  • 1:05

Cosmox.nl liet de viral community van Brandfighters los op de onderscheidende factor ‘altijd alles gratis bezorgd’. Dat leverde een top-3 van filmpjes op, waarin concurrent Bol.com zonder uitzondering op de hak wordt genomen.

Brandfighters, dat zich specialiseert in user generated virals, loofde respectievelijk 1.500, 1.000 en 800 euro uit aan de makers van de beste video’s. Arbiters: Brandfighters zelf, de tientallen filmmakers en opdrachtgever Cosmox.

In de winnende video volgt een undercover journalist een bolle bezorger. Zijn corpulentie blijkt gevoed door de verzendbijdrage die hij int aan de deur; Het geld wordt besteed bij hamburgerrestaurants, kebab-zaken en ‘zelfs een oliebollenkraam’.

De nummer 2

De nummer 3

Bij Cosmox-moeder ECI lijken ze vertrouwen te hebben in het effect van de video's: ook voor het merk ECI wordt de marketingmethode ingezet.

Brandfighters daarover tegen zijn community: 'ECI is vernieuwd. Daarom zijn ze op zoek naar een commercial waarin op een zo goed en aansprekend mogelijke manier de kern van het nieuwe ECI uitgelegd wordt. Omdat het de reclamejongens uit Amsterdam niet gelukt is zijn de Brandfighters gevraagd om dit te doen. Overtuig de leden van ECI met jouw video en wie weet wordt hij als commercial ingezet!'