Twinkle | Digital Commerce

Ikea opent in september eerste Plan & Order Point van Nederland

2024-02-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:16

We moeten er nog wel even op wachten, maar vanaf september kun je in Leeuwarden terecht bij de kleinste Ikea-vestiging van Nederland. Een selectie woonaccessoires kan er ter plekke worden aangeschaft en medewerkers helpen bij het plaatsen van de complexere, online bestellingen. Deze bestellingen worden vervolgens rechtstreeks bij de klant thuis of het dichtstbijzijnde afhaalpunt bezorgd.

Met dit nieuwe punt wil het Zweedse woonwarenhuis de toegankelijkheid vergroten met bestaande en nieuwe winkelkanalen, zodat klanten kunnen winkelen waar en wanneer ze willen. Annemarieke Jansen, commercieel directeur Ikea Nederland: ‘De lancering van ons eerste Plan & Order Point markeert een volgende stap in de omnichannelstrategie van IKEA. Daarbij richten we ons op het verbeteren van de toegankelijkheid voor consumenten en op de bereikbaarheid voor mensen die momenteel geen IKEA in de buurt hebben. We merken dat onze klanten behoefte hebben aan advies op maat bij het doen van belangrijke aankopen, zoals keukens en kledingkasten. We hopen de nieuwe formule in de toekomst uit te kunnen rollen naar andere plekken in het land.’

Het woonwarenhuis investeert in Nederland onder andere flink in verbeterde verzend- en bezorgdiensten en Pick-up Points worden steeds efficiënter. Sinds vorige maand is het voor klanten in Amsterdam mogelijk om Click & Collect-bestellingen via Pick-Up kluisjes en twee grote ophaalautomaten op te kunnen halen.