Twinkle | Digital Commerce

Bezorgrestaurant concept Taster van start in Nederland

2023-01-31
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Taster, een ‘delivery-first restaurantgroep’ met verschillende merken voor maaltijdbezorging, gaat van start in Nederland. Het bedrijf werkt hier samen met Urban Kitchen, een netwerk aan digitale restaurants.

Taster werd in 2017 opgericht door Anton Soulier, een van de eerste werknemers van Deliveroo. Het bedrijf begon in Parijs en heeft een franchisemodel gebouwd om samen te werken met restaurateurs en keukeneigenaren met click & collect mogelijkheid. Taster levert de voedselmerken, marketingondersteuning, het beheer van het bezorgplatform en de technologie. De partners leveren de keukenruimte, het personeel en de apparatuur.

Inmiddels is Taster al in 80 grote steden in Europa beschikbaar, waaronder Londen, Madrid en Brussel en het bedrijf wil het nu ook hier proberen. Taster zal hier starten met Out Fry, een digitaal restaurant gericht op gefrituurde kip uit Korea. Dat is beschikbaar in Amsterdam, via Uber Eats en de Urban Kitchen in de Balthasar Floriszstraat. Later wil Taster meer restaurants introduceren in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Apeldoorn. Volgens oprichter Soulier voert Taster momenteel gesprekken met keukeneigenaren in verschillende steden. ‘De manier waarop we eten is fundamenteel veranderd, het is altijd slechts op een paar tikken afstand. We zijn erg enthousiast over de bloeiende bezorgscene in Nederland.’