Twinkle | Digital Commerce

Geen nieuwe vestigingen van flitsbezorgers meer in Haagse woon- en winkelgebieden

2022-06-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:51

Flitsbezorgers mogen in Den Haag geen nieuwe vestigingen meer in woon- en winkelgebieden plaatsen. In plaats daarvan moeten ze uitwijken naar buitengebieden en bedrijventerreinen.

Volgens De Telegraaf maakt het stadsbestuur van Den Haag dat binnenkort bekend. Den Haag stelt hiermee de eerste stad in Nederland te zijn die met een dergelijk beleid voor flitsbezorgers komt, hoewel Amsterdam hierin ook al flinke stappen zet.

‘De flitsbezorgers zijn innovatieve ondernemers die voorzien in een behoefte’, erkent wethouder Anne Mulder van Stadsontwikkeling. ‘Maar door nieuwe vestigingen van deze bedrijven in de Haagse hoofdwinkelstructuur te verbieden en de bijbehorende vijftig bestemmingsplannen aan te passen heeft de gemeente meer grip op de locaties van toekomstige vestigingen.’

De dark stores van de flitsbezorgers vallen volgens de gemeente niet in het straatbeeld dat de gemeente wil uitstralen. Winkelgebieden moeten worden behouden als plek voor detailhandel en horeca, ‘met aantrekkelijke etalages die uitnodigen om naar binnen te gaan’.