Twinkle | Digital Commerce

De leukste 1-aprilgrappen op een rij

2022-04-01
1000562
  • [nieuws]
  • 2:13

De periode voor 1 april is traditiegetrouw de tijd dat de Twinkle-redactie extra sceptisch wordt over alle persberichten die we binnenkrijgen. Dit jaar is geen uitzondering, we zetten de leukste 1-aprilgrappen van e-commercespelers voor je op een rijtje.

Flink

Flitsbezorger Flink is een samenwerking aangegaan met zorginstelling Groenoord Zorgt. Een aantal cliënten van de zorginstelling zou bij Flink een bijbaantje hebben genomen als rider. Wij zijn vooral benieuwd of de belofte ‘boodschappen bezorgd binnen minuten’ nog gehaald kan worden met een scootmobiel.

Tekst loopt door onder de foto.

Pieter Pot

Verpakkingsvrije online supermarket Pieter Pot komt met een wel heel opmerkelijk duurzaam initiatief: de allereerste herbruikbare condoom in samenwerking met de Condomerie. Er wordt een klein statiegeldbedrag gevraagd zodat Pieter Pot het geretourneerde exemplaar professioneel kan wassen. Gelukkig liet het bedrijf vandaag weten dat het een 1 april-grap is, met een serieuze kanttekening. ‘Condooms zijn een grote bron van afval, dus de moeite waard om te onderzoeken of daar geen herbruikbaar alternatief voor ontwikkeld kan worden. Herbruikbare menstruatiecups werden tot voor kort ook niet serieus genomen, en kijk waar we nu zijn.’

Tekst loopt door onder de foto.

Willie

We blijven even in dezelfde circulaire sferen met Willie.nl. Zij vinden het zonde dat er veel sekstoys stof liggen te vangen bij klanten thuis. Vandaar dat het bedrijf een nieuwe shop lanceert: Wilnie.nl (10 punten voor de naam), waar je tweedehands seksspeeltjes kunt kopen.

Tekst loopt door onder de foto.

ThePhoneLab

Seksspeeltjes zijn deze 1-april erg populair, zo blijkt ook uit de nieuwe reparatieservice die ThePhoneLab vandaag introduceert. Vanaf nu kun je bij de telefoonverkoper terecht voor vibrator reparaties. Van waterschade tot een defecte oplaadpoort of een nieuwe batterij. ‘Vandaag gemaakt is morgen gekomen,’ belooft ThePhoneLab.

Tekst loopt door onder de foto.

EasyToys X Flitsmeister

‘Veilige ritjes vol hoogtepunten, maar zonder risico’s en hoge rekeningen,’ luidt de introductie voor het nieuwe product van EasyToys en Flitsmeister. Het Flitsmeister ei gaat trillen als je je aan de toegestane snelheid houdt. Als je te hard gaat rijden, stopt het speeltje met trillen. Dat is nog eens veilig thuiskomen.

Lidl

Van een tril-ei naar een digitaal ei. Na het succes van de Lidl merchandised kledinglijn, kiest de supermarkt nu voor een digitale collectie. Vanaf vandaag kunnen klanten NFT-eieren kopen, bestaande uit drie verschillende designs. De eieren worden bij opbod geveild en worden gekocht met crypto munten.

Crisp

Dit is er eentje in de categorie: ‘dat zou nog best wel eens waar kunnen zijn.’ Online supermarkt Crisp lanceert vandaag een huisparfum onder de toepasselijke naam ‘La Cologne au Croissant,’ waarmee je huis altijd naar zondagochtend ruikt volgens Crisp.