Twinkle | Digital Commerce

Online autoverkoop wordt populairder

2020-08-21
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Online een auto aanschaffen is populairder geworden door de coronacrisis, zo blijkt uit een onderzoek dat gedaan werd onder 3000 automobilisten uit zes landen.

31 procent van de automobilisten zou nu eerder online een auto aanschaffen dan voor de coronacrisis. Dat blijkt uit onderzoek dat online occasionplatform Carnext.com uitvoerde in samenwerking met OnePoll, zo schrijft Aftersales Magazine. Er werden drieduizend automobilisten uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal en Spanje ondervraagd. Per land werden er 500 mensen gevraagd in de leeftijd van 25 tot 50 jaar.

Voorwaarden

Wanneer er meer voorwaarden komen kijken bij het online aanschaffen van een auto, zijn meer ondervraagden bereid om online te overwegen. Zo is 34 procent van de automobilisten eerder geneigd om online een auto aan te schaffen als deze thuis wordt afgeleverd. Vijftig procent geeft aan online te overwegen als de mogelijkheid wordt geboden om de auto binnen veertien dagen te retourneren. Wanneer er een volledige onderhoudshistorie en mechanische inspectie wordt gedaan voor de aankoop wil zelfs 65 procent online een auto kopen.

Veiligheidsredenen

Jan Wouter Kleinjan, hoofd product en marketing van Carnext.com licht toe: ‘De privéauto is het helemaal in het nieuwe normaal. Ons nieuwe onderzoek toont aan dat maar liefst 81 procent om veiligheidsredenen liever de auto pakt dan het openbaar vervoer, terwijl 84 procent zegt liever te rijden dan te vliegen naar een volgende vakantiebestemming.‘